Çok Farklı Bir Ziyaret (Engelli Farkındalık Merkezi)

Engelli Öğrenci Birimimiz tarafından Engelsiz Hayat Topluluğumuzun iş birliği ve katılımıyla 22 Nisan 2019 Pazartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Farkındalık Merkezine 30 kişilik öğrenci grubuyla ziyaret gerçekleştirildi.Ziyaret sırasında öğrenciler bedensel engelli, görme engelli, Otizm ve Özel öğrenme güçlüğü gibi farklı engel gruplarının günlük yaşamlarından kesitlerini merkezde görev alan işitme engelli çalışanlar eşliğinde deneyimlediler.Uygulamalı eğitimler sonrasında engellenen bireylerin yaşadıkları zorlukların farkına varan öğrenciler, eşitsiz bir yaşamın olmaması için daha duyarlı davranacaklarını ve tüm bireylerin merkezi görüp deneyimlemeleri gerektiğini belirttiler.